SER-discussie over inclusie op de arbeidsmarkt

"De scheidslijnen verdwijnen” is de eerste bijeenkomst in de serie “Vernieuwen, verdienen & Verdelen”, een samenwerking tussen de Sociaal-Economische Raad en Pakhuis de Zwijger. 

Nederland wordt steeds diverser, maar niet iedereen heeft hier dezelfde kansen. Gender, huidskleur, leeftijd, opleiding en afkomst; iedereen kan barrières tegenkomen die gelijke kansen in de weg staan. Er moet veel gebeuren om een samenleving én economie te krijgen waarin iedereen kan meedoen en, niet onbelangrijk, zich vertegenwoordigd voelt. Van basisinkomen tot vrouwenquotum, hoe breken we deze 'onzichtbare muren' af en bouwen we aan een land waar iedereen gelijke kansen heeft?

“De scheidslijnen verdwijnen” is de eerste bijeenkomst in de serie “Vernieuwen, Verdienen & Verdelen”, een samenwerking tussen de Sociaal-Economische Raad (SER) en Pakhuis de Zwijger, waarin we de toekomst van werk onderzoeken en hoe we ons hier op voor kunnen bereiden. De tweede bijeenkomst “Welvaart duurzaam verdiend” gaat over hoe we in de toekomst verantwoord ons geld kunnen verdienen en welvaart eerlijk kunnen verdelen. Bij de derde bijeenkomst “Goede bedrijven, goed werk” gaan we op onderzoek naar wat over vijftien jaar de rol van bedrijven in de samenleving zou moeten zijn.

Toegang gratis, aanmelding via deze link.

Locatie

Pakhuis De Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam
Nederland