Dit waren de kandidaten voor het Roze lieverdje 2018!

Tientallen kandidaten werden door Amsterdammers aangedragen. De jury selecteerde hieruit de volgende vier genomineerden. Lees meer over de winnaar Maruf en de andere genomineerden voor het Roze Lieverdje 2018!

De winnaar: Stichting Maruf:'Kenniscentrum én liefdevolle safe space, daar streven we bij Maruf naar'

De andere genomineerden waren:

Ana Paula Lima:'Ik wil dat transgenders gezien worden als mensen'

Nassiri Belaraj:'De eenzaamheid die ik heb gevoeld, wil ik anderen besparen'

Wielie Elhorst:'Ik wil laten zien dat LHBT'ers gewoon bij de kerk horen, en andersom'

 

Je kunt tot 11 februari stemmen op jouw favoriete kandidaat. Op Valentijnsdag, woensdag 14 februari 2018, zal tijdens het Roze Lieverdje Gala de winnaar bekend worden gemaakt. Het Gala zal plaatsvinden in Jungle Amsterdam, vanaf 20.00u. Wil je daar bij zijn? Meld je dan nu aan via de facebookpagina: https://www.facebook.com/events/362331104177077/!

Het Roze Lieverdje is een tweejaarlijkse prijs van RozeLinks en GroenLinks Amsterdam die op Valentijnsdag wordt uitgereikt aan een Amsterdammer of initiatief, die zijn of haar sporen verdiend heeft in de strijd voor seksuele diversiteit en LHBTIQ+ emancipatie. De winnaar wordt bepaald door een stemming onder Amsterdammers (50 %) en de jury (50%). De jury voor het Roze Lieverdje 2018 bestaat uit Tirza de Fockert (voorzitter), Irene Hemelaar, Lady Galore, Döne Fil, Petra van Dijk, Olave Basabose, Hilde Vossen, Renske Green-Lute, Mathieu Heemelaar, Tania Barkhuis, Simion Blom, Servaz van Berkum,  Dirk van Bergen en Rocco Piers.