Roze Lieverdje 2010

Femke Halsema heeft op valentijnsdag 2010 op het Spui in Amsterdam het Roze Lieverdje 2010 uitgereikt aan de vrijwilligers van underground disco De Trut, die dat jaar 25 jaar bestond.

De overige kandidaten voor Het Roze Lieverdje 2010 waren Tania Barkhuis van COC Amsterdam en Vereniging Artikel 1, Marlon Reina van het Roze Kwakoe festival en Gloria Wekker, hoogleraar genderstudies aan de Universiteit van Utrecht.

Voor de uitreiking liepen honderden roze Amsterdammers vanaf Club Church door de Leidsestraat onder het motto Zin in Respect! Zij claimden met deze actie de straat terug op Valentijnsdag, en eisten tolerantie en respect voor seksuele diversiteit in de stad. Op Valentijnsdag, de dag van de liefde, wandelden Amsterdamse homo’s, lesbo’s, biseksuelen, transgenders & hun vrienden hand in hand en zoenend door de Leidsestraat naar het Spui.

Eerder in de middag in Club Church hebben de 20 roze GroenLinkskandidaten voor gemeenteraad en deelraden hun derde Roze Programma aangeboden aan Maarten van Poelgeest. Dit Roze Programma bevat de inzet van GroenLinks op de thema’s seksuele diversiteit en homo emancipatie voor de komende jaren.