Roze Lieverdje (foto Wim Molenaar)

De genomineerden voor het Roze Lieverdje 2018 zijn bekend!

Voor de zevende keer organiseert RozeLinks samen met GroenLinks Amsterdam de verkiezing van het Roze Lieverdje. Het Roze Lieverdje is een tweejaarlijkse prijs die op Valentijnsdag wordt uitgereikt aan een Amsterdammer of initiatief, die zijn of haar sporen verdiend heeft in de strijd voor seksuele diversiteit en LHBTIQ+ emancipatie.  Op Valentijnsdag, woensdag 14 februari 2018, zal de uitreiking plaats tijdens het Roze Lieverdje Gala. De genomineerden zullen binnenkort bekend worden gemaakt

De jury voor het Roze Lieverdje 2018 bestaat uit Tirza de Fockert (voorzitter), Irene Hemelaar, Lady Galore, Döne Fil, Petra van Dijk, Olave Basabose, Hilde Vossen, Renske Green-Lute, Mathieu Heemelaar, Tania Barkhuis, Simion Blom, Servaz van Berkum,  Dirk van Bergen en Rocco Piers.

De mogelijkheid kandidaten voor te dragen voor het Roze Lieverdje is 7 januari gesloten. Amsterdammers werden uitgenodigd om kandidaten of initiatieven voor te dragen, met een korte motivatie, via de site. Uit de voorgedragen kandidaten heeft de jury vier kandidaten genomineerd. De publieksverkiezing is nu op internet geopend. De publiekskeuze telt voor de helft mee in de uitslag van de uiteindelijke winnaar.

De eerdere winnaars van het Roze Lieverdje zijn:

* In 2006: Pater van Kilsdonk
* In 2008: Karin Spaink
* In 2010: De vrijwilligers van undergrounddisco de Trut
* In 2012: Dolly Bellefleur
* In 2014: Lady Galore
* In 2016: Ellie Lust

GroenLinks Amsterdam zet zich samen met de LHBTIQ+ gemeenschap in om de positie, sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHTBIQ+ers te verbeteren, onder andere door het organiseren van de verkiezing van het Roze Lieverdje.