Nieuws

"Het valt niet altijd mee"

GroenLinks is de partij van de diversiteit, en mensen met een migratieachtergrond zijn erg welkom in de partij. Maar als ze eenmaal lid zijn, dan valt het niet altijd mee om ook actief te worden, als bestuurslid, of in een vertegenwoordigende functie. Dat zou best verbeterd mogen worden.

Dat was een van de bevindingen tijdens de middag die GroenLinks op 15 februari 2020 organiseerde in Utrecht.

Lees verder

Zwitsers steunen anti-discriminatieverbod

referendum

Op 9 februari konden de Zwisters kiezen: de bescherming tegen discriminatie op grond van seksuele gerichtheid handhaven? Of die wet uit 2018 schrappen?

Een van de posters in de campagne tegen het nieuwe discriminatieverbod toonde een vrouw wier mond met twee pleisters was dichtgeplakt. Want volgens de aanvragers van het referendum zou het nieuwe discriminatieverbod een beperking op het recht van vrije meningsuiting zijn. Zou het een inbreuk op de gewetensvrijheid zijn, en een onredelijke inbreuk op handelsvrijheid.

Toch stemden de Zwitsers in meerderheid vóór handhaving van het verbod.

Lees verder

Postume gratie mensenrechtenactivist VS

Volgens zijn eerste levenspartner had hij nooit verstoppertje gespeeld over zijn homoseksualiteit. Maar dat was een grote uitzondering, in de jaren vijftig in de VS.

Kort nadat hij een anti-racisme-speech had gehouden arresteerde de politie van Pasadena (Californië) Bayard Rustin, toen hij met twee mannen seks had in een geparkeerde auto. Beschuldigd van landloperij, en daartoe ook veroordeeld, moest hij vijftig dagen in de cel doorbrengen. Inmiddels denkt de staat van Californië daar toch heel anders over.  

Lees verder

Mexico: LHBT-moorden niet opgelost

Vlag van Veracruz

De Mexicaanse deelstaat Veracruz (aan de oostkust) heeft een droevig record. In de afgelopen tijd zijn er meer LHBT's vermoord dan in een andere Mexicaanse deelstaat. En nog geen enkele van deze 32 moorden is opgelost. De LHBT-beweging trekt aan de bel.

Lees verder

Pagina's