Nieuws

Montenegro viert feest

Bij een eerste stemming in juli 2019 haalde het voorstel het niet. Bij een tweede stemming op 1 juli 2020 stemde een meerderheid van het parlement in Podgorica wél vóór. Montenegro krijgt een geregistreerd partnerschap voor gelijkgeslachtelijke paren.

Lees verder

Grapperhaus negatief over discriminatierechercheurs

Afgelopen weekend opnieuw kregen opnieuw mensen met fysiek geweld te maken vanwege hun seksuele oriëntatie. In Amsterdam-West is iemand van zijn fiets getrapt wegens zijn homoseksualiteit. En afgelopen zaterdag is in Enschede, na een nacht uitgaan, een jonge homo door tien mannen in elkaar geslagen.

Ondertussen blijft de aangiftebereidheid bij slachtoffers van discriminerend geweld afnemen. De politie doet er toch niks mee, is de gedachte.

Lees verder

Verankering van LHBTI-rechten in de Grondwet belangrijk signaal

Vanavond, 23 juni 2020, behandelt de Tweede Kamer het wetsvoorstel van onze Nevin Özütok, Vera Bergkamp (D66) en Kirsten van den Hul (PvdA) om in artikel 1 van de Grondwet expliciet seksuele gerichtheid te noemen. Daarmee wordt uitvoering gegeven aan een van de punten uit het regenboogakkoord van 2016.

Lees verder

Utrechtse wethouder tekent Intersekseverklaring

Veel mensen kennen maar twee categorieën geslacht: man of vrouw. Maar de natuur zit anders in elkaar. Er zijn fiks wat personen die de lichamelijke kenmerken van beide ‘prototypen’ hebben: intersekse-mensen. De meesten vallen niet onmiddellijk op. Maar zij ondervinden wél nadelen en discriminatie vanwege hun intersekse-situatie. De gemeente Utrecht wil daar wat tegen doen, GroenLinks-wethouder Linda Voortman voorop.

Lees verder

Nieuwe LHBTQ-topstukken British Museum

Sappho

Een duidelijk museumbeleid om de (kunst-)geschiedenis met LHBTQI-objecten te verrijken, zoiets ontbreekt in Nederland. Het British Museum heeft wel zo'n beleid en voegt deze maand (juni 2020) vijf nieuwe objecten toe aan haar permanente collectie, waaronder een munt met afbeelding van Sappho.

Lees verder

Pagina's