Nieuws

(V)luchtig ontbijt Rotterdam Pride

Op zaterdag 28 september hielden we een (v)luchtig ontbijt in de Rotterdamse Pauluskerk. Onderwerp was de situatie voor LHBTI-asielzoekers in Nederland en hoe die verbeterd kan worden. Sprekers waren Botros (een vluchteling uit Egypte die geen verblijfsvergunning kreeg omdat de IND niet gelooft dat hij homo is), Sandro Kortekaas (voorzitter van LGBT Asylum Support) en Bram van Ojik (Tweede Kamerlid namens GroenLinks).

Wil je helpen LHBTI-asielzoekers een eerlijke kans op een veilig leven in Nederland te geven? Teken dan de petitie van LGBT Asylum Support: https://nietgaygenoeg.petities.nl/.

 

Lees verder

Coming out-dag

Sercan Amsterdam Pride

Op 11 oktober was het coming outdag. De dag waarop we in Nederland vieren dat alle mensen open kunnen zijn over wie ze zijn. Helaas is dat in veel andere landen niet mogelijk. Mensen uit die landen vluchten soms naar Nederland. Zoals Sercan. Zijn familie dreigde hem te vermoorden toen hij uit de kast kwam. Toch wil Nederland hem terugsturen naar Turkije.

Lees verder

Pride Zomer eindigt met ontbijt

Met een (v)luchtig ontbijt in Rotterdam sloten we zaterdag 28 september de RozeLinks Pride Tour 2019 af. Overal in het land vroegen we bezoekers van regenboogevenementen deze zomer om de petitie #nietgaygenoeg2.0 van LGBT Asylum Support te tekenen. Tijdens het ontbijt met Tweede Kamerlid Bram van Ojik, stonden we wat langer stil bij enkele redenen voor deze petitie.

Lees verder

Regenboogvlaggen vernield tijdens Dordrecht Pride

RozeLinks is woedend over de vernieling van regenboogvlaggen tijdens Dordrecht Pride. Bij de expositie No Land for Love, over de positie van LHBTI-vluchtelingen, zijn deze week meerdere malen regenboogvlaggen verscheurd en bespuugd. Een van de vlaggen werd zelfs in brand gestoken. De expositie maakt deel uit van ‘Een Roze Ode aan de Synode’. Vandaag werden op klaarlichte dag opnieuw door verschillende daders vlaggen verscheurd.

 

Lees verder

RozeLinks strijdt tijdens Pride Amsterdam voor LHBTIQ-vluchtelingen

RozeLinks vaart dit jaar helaas niet mee tijdens de botenparade van Pride Amsterdam. Deelname aan de Canal Parade was een van de speerpunten in de campagne van RozeLinks om aandacht te vragen voor LHBTIQ-vluchtelingen. Alle andere activiteiten, waaronder een seminar over de asielprocedure voor LHBTIQ-asielzoekers, gaan uiteraard wel door. Op de RozeLinks/GroenLinks-boot zouden dertig LHBTIQ-vluchtelingen en vertegenwoordigers van LGBT Asylum Support meevaren. Dit om aandacht te vragen voor de positie van LHBTIQ-vluchtelingen in ons land en hun situatie wereldwijd. RozeLinks vraagt deze zomer tijdens meerdere roze evenementen aandacht voor LHBTIQ-vluchtelingen.

RozeLinks vaart dit jaar helaas niet mee tijdens de botenparade van Pride Amsterdam. Deelname aan de Canal Parade was een van de speerpunten in de campagne van RozeLinks om aandacht te vragen voor LHBTIQ-vluchtelingen.

Verklaring RozeLinks omtrent deelname Pride Amsterdam

Deze week is het precies vijftig jaar geleden dat de eerste homorechtendemonstratie ter wereld plaatsvond in Den Haag. Sindsdien is er veel verbeterd in ons land. Dat neemt niet weg, dat er nog steeds veel te winnen valt.

De positie van LHBTIQ-vluchtelingen is een groot punt van zorg voor ons. Veel van hen vragen in Nederland zonder succes asiel aan. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) stelt dat zij geen geloofwaardig verhaal hebben over hun geaardheid. Ze worden afgewezen omdat ze #nietgaygenoeg zouden zijn. RozeLinks wil tijdens Pride Amsterdam aandacht vragen voor deze kwetsbare groep.

nog steeds veel LHBTIQ-asielzoekers afgewezen

Pagina's