Hieronder de kandidaten; over de amendementen lees je in een ander bericht en, wanneer je daarop bent geabonneerd, in de nieuwsbrief.

Poster Lisa Westerveld

Lisa heeft zich in de Kamer de afgelopen jaren een niet-aflatende bondgenoot en pleitbezorger van LHBTIQ+ emancipatie getoond!

Geert was raadslid en wethouder in Weert en gedeputeerde in Limburg. Als wethouder zorgde hij ervoor dat Weert als 1e stad onder de 100.000 inwoners een regenbooggemeente werd. Hij was betrokken bij Movisie om uitleg te geven hoe regenboogbeleid nu in de praktijk werkt. Ook zet hij zich in voor LHBTIQ+ rechten in Oekraïne en Rusland. Hij wil in Den Haag o.a. knokken voor PreP-zorg en de verbetering van de positie van LHBTIQ+ personen in Nederland en wereldwijd.

Poster Geert Gabriels
Poster Lyle Muns

Lyle is een jonge enthousiaste activist die opkomt voor LHBTIQ+'ers. Met speciale aandacht voor sekswerkers en mensen met (een hoog risico op) hiv. Hij stond voor de klas om voorlichting te geven over LHBTIQ+ onderwerpen namens COC en hiv-verening. Ook is hij open over hoe het is om als LHBTIQ+'er sekswerker te zijn en met hiv te leven. Op dit moment zet hij zich o.a. in voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten voor LHBTIQ+'ers in Nederland en wereldwijd als pleitbezorger bij het Aidsfonds.

Paul is queer vegan technisch geneeskundige; maar vooral waardegedreven en activistisch politicus. “Queer zijn is in sommige gemeenschappen niet makkelijk. Vanuit het meer behoudende Ede, hecht ik in het bijzonder waarde aan lokale initiatieven die de jonge LHBTI+ers een plek bieden om zichzelf te kunnen zijn en niet te hoeven conformeren aan de cisheteronorm.”

Poster Paul Smits