Het is niet precies duidelijk waarom de beide jongemannen zo worden vervolgd. Want ze zijn niet alleen LHBT-ers. Ze hebben zich ook via Telegram uitgesproken tegen het bewind in de Tsjetsjeense deelrepubliek. Na hun arrestatie en foltering door de Tsjetsjeense speciale politie werden ze gedwongen om via Telegram afstand te nemen van hun eerdere standpunten en excuses aan te bieden.

Nizjni Novgorod

Toen All Out onlangs telefonisch contact met hen had was er geschreeuw op de achtergrond te horen; de inval van de Russische politie. Een All-Out-medewerker die de 'veilige locatie' daarna bezocht, trof de ruimte leeg aan. Met grote waarschijnlijkheid draagt de Russische politie de beide jongemannen over aan de Tsjetsjenen. Die gaan niet bepaald zachtzinnig om met arrestanten, en staan bekend om hun homohaat.

Actie

All Out voert nu actie via de Amerikaanse regering - want ze verwachten geen enkel resultaat als e een beroep op Poetins medemenselijkheid zouden doen. In hoeverre zo'n indirecte actie succes kan hebben is nog maar de vraag, maar het is beter dan niets doen. 

https://campaigns.allout.org/chechen-men