Het verbod op homoseksuele handelingen is weliswaar in 2003 opgeheven, maar maatschappelijk is er in Armenië weinig veranderd. Volgens een onderzoek uit 2012 vond 70% van de bevolking homoseksualiteit 'vreemd'.

Schijnbaar positief

Armenië heeft wel in de VN de verklaring gesteund waarin wordt opgeroepen om discriminatie en anti-LHBI-geweld te stoppen. Ook zou de Minister van Justitie in 2017 hebben verklaard om alle buiten Armenië gesloten huwelijken  te respecteren. Maar voor zover bekend is er nog geen enkele aanvraag geweest om een vrouw-vrouw- of een man-man-huwelijk te erkennen.

Sociale media

De beide jongens maakten hun besluit om samen uit het leven te stappen bekend via sociale media, en noemden hun afscheidszoen een 'happy end'. Op die sociale media kwamen veel reacties binnen, sommige met condoleances aan nabestaanden, sommige met aanmoedigingen aan andere LHBTI mensen om hun voorbeeld te volgen. Kennelijk worden dit soort berichten niet gefilterd.

Leeftijd

Tigran was 21 jaar oud, Arsen 16.  Hoewel in sommige reacties Tigran ook nog beschuldigd wordt van kinderlokkerij, zou hun relatie volgens de Armeense wet geen probleem zijn. Die stelt een minimumgrens voor seksuele relaties bij 16 jaar.