De theater- en televisiespelers willen dat zij voortaan bij galavoorstellingen en premières voortaan gewoon met hun partner kunnen verschijnen, zonder dat daar moeilijk over wordt gedaan. Dat ze erkend worden als non-binaire acteur. Of als trans. In de Duitse toneel- en televisiewereld krijgen ze steeds te horen dat ze zich gedeisd moeten houden, dat "nog niet iedereen er aan toe is". Dat mechanisme willen ze doorbreken.

Reacties

Ze krijgen belangstelling, zowel van de Duitse media als vanuit diverse internationale media. Ze krijgen bijval van collega's die graag hadden meegedaan met deze actie, als ze daarvan hadden geweten. Ze krijgen lof vanuit hun publiek. Complimenten vanuit schouwburgen en festivals. Ze krijgen steun vanuit de acteursvereniging BFFS. En helaas ook afkeuringen en regelrechte bedreigingen, vooral via twitter en facebook. 

Resultaat

Gaan we er wat van merken? Wij kijken uit naar de eerste Duitse 'krimi'-serie met een non-binaire politiecommissaris. Maar ja, hoe spreek je die aan in het Duits?