Naast Sap zijn onder meer partijvoorzitter Heleen Weening, kandidaat-Kamerleden Niels van den Berge, Paulus de Wilt en Miguel Heilbron, en diverse Surinaamse, Turkse, Marokkaanse en Nederlandse sympathisanten aanwezig. Het thema van de boot is dit jaar ‘GroenLinks brengt mensen samen’, om duidelijk te maken dat we in Nederland met respect voor verschillen samen kunnen leven.

Sap: "De Canal Pride is een mooi feest om te vieren dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Maar ik ben er ook om aandacht te vragen voor de emancipatie van homo’s, lesbiennes en transgenders. Dat is nog steeds hard nodig. Lesbische vrouwen kunnen zonder een gerechtelijke procedure nog steeds geen moeder worden van het kind van hun vrouw. Homoseksuele leraren en leerlingen kunnen nog steeds worden geweerd op scholen. Gelijke rechten blijft een speerpunt van GroenLinks. Niet alleen voor lesbiennes en homo’s, maar voor iedereen!”

GroenLinks loopt voorop in de strijd voor gelijke rechten. Of het nou gaat om een einde te maken aan het fenomeen weigerambtenaar of het stoppen van de uitzetting van homo’s naar Iran. De partij laat zich niet alleen zien op het fantastische, typisch Amsterdamse evenement, maar ook op plekken in Europa waar de Pride geen feest is, maar een strijd. Zo bezocht Europarlementariër Marije Cornelissen Gay Prides in Split, Belgrado en Kiew.

 

 

Op de GroenLinks-boot zijn ook organisatoren van het ‘Open-minded gay event’ van de organisatie Fabulous te gast. Fabulous-organisator Omer Fiaz: “Onze feesten zijn bedoeld om een brug te slaan tussen hetero’s en homo’s van alle soorten en maten. Wij willen graag evenementen organiseren waar allerlei soorten mensen elkaar ontmoeten en iedereen zich prettig voelt.”