Menno (31) woont samen met zijn vriend in Rotterdam en is voorgedragen voor plek 9 van de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer. Hij wil als econoom in de Eerste Kamer bijdragen aan goede oplossingen voor de vele crises van dit moment met ook oog voor vooruitgang op de lange termijn. “Het moet nu in één keer goed, want tijd voor foute of halfslachtige maatregelen hebben we niet!”, aldus Menno.
Menno heeft de afgelopen zeven jaar bij De Nederlandsche Bank gewerkt. Daar heeft hij zich gericht op oplossingen voor de problemen op de woningmarkt; ook heeft hij zich ingezet voor de belangen van LHBTIQ+ medewerkers. “De focus op acceptatie, tolerantie en gelijkwaardigheid maakt GroenLinks mijn partij. Ik hoop als Eerste Kamerlid voor deze idealen op de mogen komen.
Hij heeft zich beschikbaar gesteld voor plek 5 omdat hij vindt dat jongeren en kandidaten met een financieel-economische achtergrond in de top van de kandidatenlijst ontbreken, en hoopt op steun voor een hogere plek tijdens het congres.