Vlag van Veracruz
De vlag van Veracruz

Mexico: LHBT-moorden niet opgelost

De Mexicaanse deelstaat Veracruz (aan de oostkust) heeft een droevig record. In de afgelopen tijd zijn er meer LHBT's vermoord dan in een andere Mexicaanse deelstaat. En nog geen enkele van deze 32 moorden is opgelost. De LHBT-beweging trekt aan de bel.

Benjamín Callejas Hernández, voorzitter van de Verzacruzaanse LHBT-coalitie, vertelde dat er nu overleg is met de procureur-generaal. "Wij hebben hem erop gewezen dat Veracruz aan top staat met 32 onopgehelderde moorden in de huidige regeerperiode." 

In juli 2018 werden de verkiezingen in de deelstaat gewonnen door de morenistas, aanhangers van de centrum-linkse partij Morena, waatoe ook de Mexicaanse president behoort. Sindsdien is Cuitláhuac García Jiménez (ook een morenista) gouverneur van Veracruz, 

Callejas Hernández gaf aan dat het hem niet alleen gaat om deze 32 moorden gaat waarvan er nog geen enkele is opgelost, laat staan dat er daders zijn  opgepakt of veroordeeld. Onder de vorige regeerperiode zijn er ook veel homo- en transfobe moorden gepleegd die allemaal onderop de stapel werk van de politie zijn beland. Genoeg te doen.