Gijs was iemand die zaken graag graag tot in de details uitzocht en consequenties trachtte de analyseren. Hij hield ervan om over wet- en regelgeving na te denken en zijn gedachten daarover met anderen te delen via overzichtelijke en doorgronde notities, soms in samenwerking met anderen. Serieus, maar ook open voor humor, met een aanstekelijke lach. En hij droeg een roze driehoek, altijd en overal, zo kenden we hem.

Ondertussen was hij actief lid van de Dominicuskerk in Amsterdam, een stad die hem na aan het hart lag en waar hij na een periode in Maarssen naar teruggekeerd was. Hij was gescheiden, en hij nam zijn vaderlijke rol voor zijn twee kinderen, die voornamelijk bij zijn ex-vrouw woonden, serieus, al zag hij ze in de loop der jaren minder vaak - zoals dat gaat met opgroeiende kinderen.

En hij kon er wel openlijk over spreken, maar niet in de praktijk brengen. ging niet: hij had een voorkeur voor de aanblik van adolescente jongens. Een van zijn idolen was Wesley Crusher, een rol van acteur Will Wheaton in de scifi-serie Star Trek The Next Generation.

Hartfalen

Helaas kampte Gijs ook jarenlang met een flink overgewicht. Dat leidde tot hartfalen. Een keer met een ziekenhuisopname en een herstelperiode; de volgende keer was hem fataal.

Gisteren vond de afscheidsplechtigheid plaats in zijn eigen Dominicuskerk. Gijs vervulde binnen onze werkgroep een onvervangbare rol. Wij missen hem als RozeLinkser en als vriend.