"Toen ik in mijn studententijd van de Achterhoek naar Amsterdam verhuisde vond ik de ruimte om mij uit te spreken tegen alles waar ik onrecht in zag en te ontdekken wie ik zelf wilde zijn. De klimaatbeweging bood een strijd tegen het kapitalistische systeem en de ruimte voor een intersectionele blik op de wereld. Ik vond hier ook de erkenning voor mijn seksuele diversiteit en queer identiteit.

Tegen mij werd wel eens gezegd: “Jij eindigt toch wel met een man, je liefde voor vrouwen is vast een fase”. Queer zijn betekent voor mij dat mijn seksualiteit en liefde veranderlijk en fluïde is. En dat ik erken dat er naast mannen en vrouwen ook andere vormen van gender bestaan. Een mens hoeft niet te kiezen voor één hokje van identiteit.

Tijdens mijn studie deed ik bij het RIVM een onderzoek naar seksuele gezondheid van MSM in Nederland. Ik ondervond dat seksuele gezondheid sterk samenhangt met de mate waarin iemand zich veilig voelt om zich uit te spreken over diens seksuele voorkeuren. Hier wil hier ik een einde aan maken door betere voorlichting op scholen en voor ouders. Door een betere representatie van queer mensen in de regering, de media en op straat. Zodat ieder mens zichzelf kan zijn en zich niet hoeft te wurmen in een hokje dat soms zo klein voelt dat je je adem in moet houden.

In de Tweede Kamer wil ik mij inzetten voor iedereen die niet in een hokje wilt en vrij en fluïde wil beweging tussen verschillende identiteiten. Ik wil de komende maanden met (jonge) queer mensen in gesprek gaan over hoe we kunnen zorgen voor betere voorlichting, inclusievere wetgeving en meer erkenning voor queer-mensen in Nederland, Europa en de wereld."