"Ik woon in Utrecht met mijn twee lieve mannen en wil graag, als knalroze, groene, kandidaat door in de komende periode voor GroenLinks in de Tweede Kamer. En met jouw hulp gaat dat lukken!

Iedereen moet zichzelf kunnen, mogen en durven zijn en diens dromen kunnen najagen. Ik wil een einde van de “doe maar normaal dan doe je gek genoeg”–mentaliteit. Onze maatschappij is gebaat bij diversiteit, niet bij een grijze massa. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Daar zet ik me al jaren voor in, binnen en buiten GroenLinks, en sinds mei doe ik dit in de Tweede Kamer. 

Ik ben op inhoud al jaren een effectief politicus. In 2013 werd ik verkozen tot Raadslid van het Jaar in Eindhoven en ik stond datzelfde jaar in de Duurzame Jonge 100. Ook haalde ik Roze Zaterdag voor het eerst in de geschiedenis naar Eindhoven.

Omdat ik als docent en als raadslid zag hoe vooral jongeren worstelden met hun identiteit als die afweek van de “norm” ben ik in 2015 voor de titel Mister Gay Netherlands gegaan, en met succes. Een paar jaar geleden riep ik alle gemeentebesturen op om op Coming Out Day de regenboogvlag te hijsen en aan de slag te gaan met diversiteit: in honderden gemeenten wapperde vervolgens de vlag. Dit lijkt misschien symbolisch, maar ik vind het belangrijk dat gemeenten zichtbaar de LHBTI-gemeenschap steunen.

Sinds een half jaar mag ik Tweede Kamerlid zijn, mijn portefeuilles zijn Buitenlandse Handel, Ontwikkelingssamenwerking en defensie. Binnen deze portefeuilles heb ik me de afgelopen maanden ingezet voor en de minister steeds bevraagd op de veiligheid van meisjes, vrouwen en LHBTI+-mensen in zuidelijke landen, vooral in de UNHCR kampen in Afrika. Er wordt nu beter gezorgd voor hun veiligheid door de VN.

Ook heb ik me ingezet voor seksuele en reproductieve rechten en gezondheid (SRGR) voor alle minderheden wereldwijd, die door corona nog meer onder druk staan dan ooit. Dat doe ik als vice-voorzitter van het meerpartijeninitiatief op SRGR en door steeds te zorgen dat de minister hier prioriteit op houdt.

Daarnaast sta ik voor het versterken van de positie van Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht binnen Defensie. Het helpt SHK dat vanuit de Kamer hun positie en belang steeds wordt bevestigd en er over hen gesproken wordt, zodat zij de emancipatiestrijd van binnen beter kunnen voeren.

Binnen de fractie, in het politieke debat en in het maatschappelijke debat heb ik gemerkt dat het roze perspectief niet vanzelfsprekend gezien of begrepen wordt. Er moet niet over ons gesproken worden, maar door ons. Zet mij in jouw top tien van de lijst, zodat ik onze stem kan blijven laten horen in de Tweede Kamer!

Zet Tom in jouw top tien!"