IstanbulPride 2016

RozeLinks neemt deel aan Istanbul Pride

Deze week neemt een delegatie van RozeLinks en GroenLinks Amsterdam in Turkije deel aan de Istanbul Pride 2017. Met onze aanwezigheid willen we aandacht vragen voor en steun betuigen aan de strijd van de Turkse LHBTIQ+ activisten. Afgelopen jaar werd de Pride Parade op zondag op het allerlaatste moment verboden en werden diverse activisten gearresteerd toen ze een openbare verklaring wilden voorlezen. Het is onzeker of de autoriteiten dit keer toestemming zullen geven voor de Pride Parade (gepland op zondag 26 juni 2017).

Vrijheid om te zijn wie je bent staat steeds meer onder druk in Turkije. De delegatie van RozeLinks en GroenLinks Amsterdam zal in Istanbul aanwezig zijn om haar solidariteit te betuigen met de LHBTQI+ gemeenschap in Turkije. De delegatieleden zijn:

  • Nevin Özütok – Lid Tweede Kamer voor GroenLinks
  • Tania Barkhuis - Voorzitter GroenLinks Amsterdam
  • Servaz van Berkum - Statenlid GroenLinks Noord Holland
  • Dirk van Bergen – Bestuur RozeLinks, bestuurslid GroenLinks Amsterdam
  • Rocco Piers – Bestuur RozeLinks, fractievoorzitter GroenLinks Amsterdam-Zuid

De delegatie zal tijdens haar bezoek de contacten met vertegenwoordigers van de Turkse Pride organisatie, LHBTIQ+-organisatie SPoD en andere LHBTIQ+ activisten verder verstevigen. Afgelopen jaar namen op uitnodiging van GroenLinks een aantal van hen deel aan de Europride in Amsterdam.

Naast de delegatie van RozeLinks/GroenLinks Amsterdam zullen in Istanbul komende week meerdere Internationale waarnemers aanwezig zijn.

Via Facebook (RozeLinks) en Twitter(@rozelinks) zullen regelmatig updates worden verzorgd.