Na een presentatie over het Nationaal Homomonument in Amsterdam (Bob van Schijndel) en het Sodomonument in Utrecht (Michiel Odijk) was er onder andere een paneldiscussie over effectief lokaal en regionaal regenboogbeleid met Henk Nijmeijer (Statenlid Drenthe), Coby Franken (raadslid Woerden). We besteedden natuurlijk aandacht aan geboekte successen en 32,5 jaar RozeLinks. En we keken vooruit. Afsluitend is er een borrel en ’s avonds een spetterend feest. 

 

 

Lisa Westerveld

Lisa Westerveld is sinds 2017 Tweede Kamerlid voor GroenLinks en houdt zich onder meer bezig met emancipatie. Op het RozeLinks jubileum zal zij spreken en gaat ze in gesprek over LHBTIQ+-emancipatie.

Voor haar Kamerlidmaatschap was zij onder meer raadslid in Nijmegen, werkzaam bij de Algemene Onderwijsbond (AOb) en voorzitter van de LSVb. 

Meer weten? Lees verder over Lisa Westerveld

Kamerlid Lisa Westerveld spreekt op RozeLinks jubileum
RozeLinks jubileumlogo vierkant

Over RozeLinks

RozeLinks is al ruim 30 jaar strijdbaar voor seksuele en genderdiversiteit. De werkgroep van GroenLinks werd in 1990 opgericht, enkele maanden voor de partij officieel ontstond. In de afgelopen jaren heeft RozeLinks geknokt voor zichtbaarheid, acceptatie en gelijke rechten voor LHBTIQ+ personen.

Zo zetten we ons onder meer in voor voor goede anti-discriminatiewetgeving en de verankering van gelijke rechten in de Grondwet, voor erkenning van meerouderschap en adoptie door LHBTIQ+ personen, goede, betaalbare en toegankelijke transgenderzorg, tegen onnodige sekseregistratie en tegen achterstelling en buitensluiting op school, werk en zorg en voor de humane opvang van LHBTIQ+ vluchtelingen. 

Er is dus nog veel werk te doen!