Roze Lieverdje 2016

Kandidaten voor het Roze Lieverdje 2016 konden tot 10 januari 2016 worden voorgedragen via deze site. Voor de zesde keer organiseert RozeLinks samen met GroenLinks Amsterdam de verkiezing van het Roze Lieverdje. Het Roze Lieverdje is een tweejaarlijkse prijs die op Valentijnsdag wordt uitgereikt aan een Amsterdammer of initiatief, die zijn of haar sporen verdiend heeft in de strijd voor seksuele diversiteit en LHBT-emancipatie. Op Valentijnsdag, zondag 14 februari 2016, zal de uitreiking plaats vinden bij het Lieverdje op het Spui.

 

De jury voor het Roze Lieverdje 2016 bestaat uit Mathieu Heemelaar, Tania Barkhuis, Simion Blom, Servaz van Berkum, Ella Weggen, Wim van Boxtel, Marie-Anne van Reijen, Dirk van Bergen en Rocco Piers.

De nominatie voor het Roze Lieverdje 2016 stond open tot 10 januari 2016. Amsterdammers werden uitgenodigd om kandidaten of initiatieven voor te dragen, met een korte motivatie, via de site. De juryzal op 20 januari uit alle inzendingen bekendmaken welke drie of vier kandidaten genomineerd worden, waarna de publieksverkiezing op internet geopend wordt. De publiekskeuze telt voor de helft mee in de uitslag van de uiteindelijke winnaar.