Stichting Maruf vierde kort geleden haar vijfjarig bestaan. In die vijf jaar hebben Dounia Jari en Dino Suhonic en hun team een indrukwekkende organisatie opgebouwd die lhbti+ moslims helpt met zelfacceptatie en zelfvertrouwen, ze ondersteunt met empowerment trainingen en educatie verzorgt in de gemeenschap.

Dankzij Stichting Maruf vinden jonge queer moslims die worstelen met hun identiteit gelijkgestemden en rolmodellen waar ze zich aan kunnen spiegelen en leren ze hoe hun geloof en hun seksuele identiteit samen kunnen gaan. Als mede-initiatiefnemer van het European Queer Muslim Network en organisator van thema-dagen en congressen is Maruf bovendien een essentiële spil in de uitwisseling van ervaringen, kennis en expertise binnen én buiten de doelgroep.

“Dounia en Dino hebben in 5 jaar tijd een succesvolle organisatie gebouwd die zich inzet voor queer moslims. Hun bijdrage aan de intersectionele inclusie, maar ook acceptatie en emancipatie van de LHBTIQ+ gemeenschap is een onderscheiding waard!

Lees het interview met Dounia hier