Michiel Odijk Odijk en Elmira Engel (beiden RozeLinks) werden verkozen als leden van de 'chairing pool', die het reilen en zeilen van de conferentie in goede banen tracht te leiden. Naast belangrijke workshops over 'samenwerking met de Raad van Europa' en 'regionalisatie [binnen de ILGA]' waren er onder andere workshops over 'gay media', het 'Phare-Tacis project', de situatie voor homo's in Roemenië' en zelfs 'Israelisch volksdansen'. 

Een van de belangrijkste taken van de werkgroep die zich bezighoudt met de Raad van Europa is ervoor te zorgen dat homorechten gelijkgesteld worden met mensenrechten. Zo zou de Raad bijvoorbeeld de situatie van homo's mee moeten kunnen nemen als een (Oost-Europees) land lid wil worden. Dit is vooral belangrijk in het geval van Roemenië, dat al wel lid van de Raad van Europa is, maar waar homoseksualiteit nog steeds als onwettig wordt beschouwd. 

De workshops rond 'regionalisatie' borduurden verder op de resoluties die eerder in Helsinki [waar de vorige Europese ILGA-conferentie plaatsvond] waren aangenomen. Hoofdpunten waren hier de precisering van het begrip 'Europese regio',  een voorstel tot instelling van een Europees secretariaat, de vaststelling van het takenpakket daarvan en de wettelijke status van de regiostructuur. Een van de uitkomsten van deze workshops was dat het COC tot en met de Euro-ILAG-conferentie in Madrid [december 1996] zal fungeren als Europees secretariaat. Daarnaast koos de conferentie individuen - in plaats van oprganisaties - die verantwoordelijk zullen zijn voor het uitwerken van bovengenoemde punten. Zo zijn Jackie Lewis (Unison) en Steffen Jensen (LBL) verantwoordelijk voor het opstellen van een basisstructuur en concept-statuten voor de Europese regio, zal Hein Verkerk (in dit geval namens het COC) zich richten op fondsenwerving, gaat Chille DeMan (Tel Quels) zich bezighouden met de wettelijke status van de Europese structuur en zal Enric Vila (Gay an Lesbiana) de participatie en zichtbaarheid te vergroten.

Genoeg te doen, op naar de volgende conferentie!